Zasloužené prázdniny

Za tým pedagogů Mgr. Jaroslava Nývltová

Po dvou covidových, na akce chudých letech jsme letošní rok využili na maximum. Zatímco na podzim jsme se pomalu vraceli ke starým dobrým pracovním návykům, po Novém roce jsme nastoupili do pomyslného akčního rychlíku a zastavili se až 27. června sportovním dnem.

V lednu až březnu absolvovalo pět tříd lyžařský výcvik. Krakonoš všem přál výborné sněhové podmínky a slušné počasí.

V dubnu pak začal skutečný fičák. Čtyři dny přijímacích zkoušek, maturitní písemné práce a didaktické testy, okresní a krajská kola předmětových soutěží a olympiád. Zapojili jsme se do TýDne bez odpadů, několik družstev připravilo projekty na Den Země na Střelnici. Vybraní studenti a třídy se zúčastnili Fokusu Václava Moravce, další se v rámci česko-polského projektu „Studenti rozvíjí potenciál Krkonoš“ zúčastnili dvoudenního setkání mladých fotografů na Rýchorách.

V květnu vyjela doplněná 4. A na Erasmus do německého Brand-Erbisdorfu, aby jim pak v červnu němečtí studenti návštěvu oplatili u nás na gymnáziu.

Nezaháleli ani naši sportovci. Pohár rozhlasu, turnaje míčových her – odbíjená dívky, kopaná chlapci, účast na Světovém dnu orientačního běhu.

Počasí vesměs přálo výletům. Spluli jsme Sázavu, Divokou Orlici i Jizeru, přivezli jsme si spoustu silných zážitků i z jiných navštívených míst.

Na exkurze jsme se se studenty vypravili do Kutné Hory, do hvězdárny a planetária v Hradci Králové, do IQ Landie v Liberci, do GAU v Hostinném, do ZOO a botanické zahrady v Liberci i v Praze, do sídla Americké akademie v Praze. V červnu se fotografové znovu setkali, tentokrát na polské straně Krkonoš, a pořídili spoustu dalších fotografií pro podzimní výstavu. Ve dvoudenním programu společnosti Agora CE „Studentské simulované zastupitelstvo“ se na 30 studentů seznámilo s regionální politikou a fungováním městské samosprávy, podívalo se na jednání zastupitelstva a vyzkoušelo si roli zastupitele.

Nezapomněli jsme nominovat úspěšné studenty k ocenění na městském úřadu. Sedmi studentům naší školy poděkoval místostarosta pro školství a kulturu PhDr. Michal Vávra za skvělé výsledky a umístění v soutěžích od okresní po celorepublikovou úroveň a předal všem pamětní list a poukázku do knihkupectví. V porovnání s předcovidovým oceňováním si stále držíme vysoký standard.

Školní rok 2021/2022 jsme zakončili sportovním dnem. Dívky si zahrály přehazovanou a odbíjenou, chlapci malou kopanou. Bylo možné si vyzkoušet i doplňkové sporty jako petanque a kriket.

K tomu všemu jsme se samozřejmě pilně učili.

Toto ohlédnutí za uplynulým školním rokem mě opravňuje tvrdit, že si prázdniny všichni opravdu zasloužíme.

Přejeme všem klidné léto plné zážitků a přátelských setkání.

Za tým pedagogů Mgr. Jaroslava Nývltová

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Ing. Petra Šedivá. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *